Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Tuesday, January 04, 2011

One Fullepton, Singapore

Last day di Singapure, kami ke One Fullepton. Si Merlion yang tepi air dan ada air pancuran keluar daripada mulut si Merlion tu ada disini la. Masing2 posing sakan kat area One Fullepton.

Yang paling tak sangka, ada satu bas pelancong daripada China (mungkin), minta nak bergambar dengan kami. Masa sedang bergambar tu, tiba-tiba teringat kenangan masa belajar dulu. Masa melawat muzium Johor, kalau tak silap. Ada sekumpulan pelancong Jepun minta nak bergambar dengan kami. Masa tu kami semua pakai baju kurung, sopan santun dan berbudi bahasa gitu.

Kemudian kami berjalan kaki melawat kawasan2 disekitar. Sebelum balik ke Malaysia kami lunch di Jalan Arab.





Nota:
1. Malas betul nak buat entry Singapore yang last nih
2. Namun setiap yang dimulakan kena diakhirkan.
3. Terimalah entry yang tak seberapa ini.
4. Tahun ni macam takder trip g jalan2 kan.
5. Tak mengapa, kalau ada rezeki lebih ada la.

7 comments:

  1. eh..finally ad gambar kak emi d'atas tu~blog's rule for 2011~ hehehe

    ReplyDelete
  2. huhuu..bila la nak sampai singapore nih..

    ReplyDelete
  3. it's One Fullerton my dear, with the R -> P.. hahaha.. of coz, it wasn't keje kita :D.. kaki R itu sudah sedia terpatah di saat kita tiba di sana.. hehehe

    kenapa la payah sangat nak jalan masa 2010, banyak sangat halangan.. tahun baru ni pun tak tau lah nak cakap..

    ReplyDelete
  4. jalan2 cuci mata jap... tumpang lalu... hikhikhik

    ReplyDelete
  5. Wah suka yur photo.. I dah p byk negara kat europe.. but singapore pun lum pegi lagik.. tahlah masa tuh cam tak teringin jek hahaha.. but next time will do.. sebab kekwn kat jhr ramai.. leh singgah bila nak ke sana.. ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...