Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Wednesday, January 12, 2011

Contest : Cinta bagi saya adalah

First of all, this is my first time join contest. So here we go.


Cinta bagi saya adalah satu perkataan atau perasaan yang sangat subjektif. Perasaan yang indah yang akan menyebabkan kita menyayangi dan disayangi , mengingati dan diingati , mempercayai dan dipercayai, mengingatkan dan diperingatkan, mengikuti dan diikuti , menggembirakan dan digembirakan. Kadang-kadang cinta juga boleh menyebabkan kita membenci dan dibenci, ditakuti dan ditakutkan, memarahi dan dimarahkan, meleteri dan dileterkan. Dan banyak lagi.

Apa2pun bersyukurlah kita apabila kita memperolehi cinta yang dihajati. Cinta adalah anugerah yang tidak ternilai harganya. Namun janganlah kita bangga diri dengan cinta yang diperolehi, kerana ia boleh hilang sekelip mata walaupun sekejap mana kita menggenggamnya. Kerana dicintai adalah ujian. Mencintai juga ujian. Putus cinta juga tersangatlah ujian. Jika kita tersalah langkah kita akan merana. Tetapi jika kita perbaiki langkah kita, insyaAllah bahagia kita dunia akhirat. Kepada mereka yang masih belum mendapat cinta anda, janganlah bersedih. Bersabarlah kerana anda akan mendapat cinta anda. InsyaAllah.

Cinta sangat luas ruang lingkupnya.

Cintai pasangan anda selayaknya
Cintai ibubapa anda sebaik-baiknya
Cintai rasul merentasi zaman
Cinta Ilahi cinta yang hakiki.


Roses are red,  Violets are blue,
Sugar is sweet;  And so are you.

Roses are red,  Violets are blue,
You love me, And i love you.


Tahukah anda?

Love adalah 4 huruf yang mempunyai maksud lain selain daripada CINTA

Example:

1. Today i had receive calls from a person who love to keep calling me this evening.

2. I dont think i would win this contest. But i would love to receive a 1kg choclate cake for my birthday from the person who love to called me today.



Love is not cinta in some sentence. So what is love actually??

Maka marilah kita beramai-ramai join contest yang dianjurkan oleh cik Peah ini yer. Luahkan apa yang anda rasakan tentang CINTA. Masing2 ada pendapat masing2 tentang CINTA / LOVE. Sila rajinkan diri anda untuk join contest ini dengan melengkapkan frasa 'Cinta bagi saya adalah .. ' ataupun 'Love to me is ..' Klik link ini untuk mendapatkan syarat-syarat pertandingan cik Peah. Selamat bertanding yer kawan-kawan blogger.

Nota:
1. Cinta duniawi senang diperolehi
2. Cinta akhirat cinta yang patut dicari
3. Cinta hardisk yang corrupt sangat menyedihkan.
4. Ai tengah sedey2 ni pun kena paksa join contest
5. Demi persahabatan yang telah lama terjalin. Ai join juga contest ini.
6. Weih korang yang baca blog ini.. rajin2 kan diri anda untuk join contest cik Peah ni yer.
7. Kalu saya menang. Saya boleh dapat hadiah coklat kek tak?

9 comments:

  1. Wah nak coklat kek ye.. kesian kena paksa masuk contest ke hehehe... Takpe.. demi cinta pada seorang sahabat.. semoga cinta pada hardisk itu kekal bersama.. sayang dah lama kan ;)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. hahahahaha....adoiyai...

    k.emyyy...that person who loved calling you is someone yg you pun LOVE to heret ke hulu ke hilir masa muda mudi dia dulu..hokey...

    haha..tq for participating even though di'paksa'..that post is really lovely...especially part poem tu...

    adoiii..stick to the rules and rewards k.emy...and k.emy apit mengharapkan kisah cinta akan ngan dolphin tu dibukukan....

    Don't Sudoku and Drive

    ReplyDelete
  4. Sedih saya m'dengarnya~gara-gara cinta pada sahabat..maka lahirlah nukilan2 cinta~ad hikmah d'sebalik paksaan itu~t'luah juga akhirnya..

    ReplyDelete
  5. wowow..
    hebat2 nukilan di sini
    ALL IN ONE
    dari blog Cik P
    slmt kena n gudlak

    ReplyDelete
  6. Cinta bagi saya adalah… sepatutnya BEST

    TETAPI cinta saya hanya simpan dalam hati
    Tak dapat nak aplikasi, Dah macam susu basi
    Sakit simpan rasa dihati, Sedih luah kat sini
    Bila cinta gila ni mati, Harap bole cuba lagi

    ...ye saya berharap dpt jumpe cinta yang BEST

    p/s: kak emy, saya nak muffin cokelat pun jadi la ;) suke ngk gambo2 kt blog ni

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...