Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Wednesday, January 19, 2011

Drive carefull

Pukul 10 dapat call daripada 2nd bos, dia suruh cik bungaOren ikut dia attend satu mesyuarat di Putrajaya. Tiba disana hampir pukul 11 pagi. Mesyuarat telah pun bermula. Selang 30minit menyuarat ditamatkan. Cik bungaOren kena siapkan beberapa laporan kepada pihak berwajib.

Jam 12 tengahari cik bungaOren kembali ke pejabat. Semasa dalam perjalanan, cik bungaOren berselisih dengan dua biji lori hantu yang sedang berlumba-lumba. Kalau setakat guna 2 line highway boleh terima dek akal juga. Tetapi depa dah pakai sampai line laju sekali, amboi ko.. Nasib cik bungaOren sempat potong lori tu time naik bukit. Takut juga kalu lori2 tu terbabas. Tak pasal2 cik bungaOren terhimpit in between the lori. Awal2 lagi dah mengucap. (-_-)y

Cik bungaOren tak mau cakap banyak. Cuma nak jerit kat driver-driver yang race tadi. 'Apa la monyet punya driver'. Kalau cakap panjang2 pun bukan derang baca blog bungaOren ni.


Nota:
1. Arwah ayah cik bungaOren dulu pernah pesan.
2. Jangan drive kereta depan lori.
3. Kalau ada lori di belakang kereta kita, cari jalan supaya lori itu berada jauh daripada kenderaan kita.
4. Sama ada benarkan dia potong kita.
5. Atau kita bawa lebih laju dan jauh dari lori itu
6. Apa-apa pun drive carefull
7. Pandu cermat jiwa selamat. InsyaAllah.

8 comments:

  1. toing toing toing.... hi awak!!!! ^_"

    ReplyDelete
  2. Salam Emy,

    mana sempat mereka nak baca, nak kejar shift bwk lori.. hehe..

    bagus pesan arwah ayah Emy..n mcm my arwah ayah kata..kenapa nak laju2, sampai juga..

    berhati2 di jalan raya..

    :-)

    p/s - dah siap ke belum lapuran tu sebelum update blog?..hehe

    ReplyDelete
  3. ermmm...tp yg menyakitkan hati, kita berhati-hati tp org lain x...geramnye...kita pya la drive hati2 sayangkan keta takut kemek..last2 pada 1 hari ketika sedang mengusha dr kejauhan arjuna aku yg cute tu tetiba nmpk kesan yg tidak diingini...wawawa..arjuna aku dh kemek..kes langgar lari dilaporkan...sekian.

    ReplyDelete
  4. wah bahaya sungguh...memang pun.....samalah if ada lori di sebelah kereta kecilku, memang usaha menjauhkan dari lori - lori nie....

    ReplyDelete
  5. tambah satu lagi:

    jangan drive lori dan kereta dalam satu masa...

    ReplyDelete
  6. nm02
    hai awak toing.. toing.. (-_*)y

    cheqna
    saya pun tak tau la.. apa yang driver tu kejar.. pasal ada jer lori hantu yang lain bawak lori slow2 kat highway tu..

    psst.. hehehe.. sehingga komen ini dijawab.. laporan masih belum dibuat..

    nazrie
    kesiannyer arjuna ko, nazrie.. :( teruk ke?

    ReplyDelete
  7. ein auzai'y
    sama la.. klu nampak je lori besar tak kira penuh atau ringan lori tu.. kita kena larikkk...

    papabear
    hahahha.. pasha boleh kot.. drive keter mainan.. :)

    ReplyDelete
  8. bak kata hb aku.. dia nak gi jamban kot..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...