Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Friday, December 24, 2010

Tembikai

Musim-musim cuti sekolah ni ramai orang buat kenduri kahwen. Ramai juga yang kena jadi tukang masak tukang design meja dan tukang design lauk-lauk makan bersuap kan. Selalu memang bab2 potong dan decor buat tembikai memang makcik-makcik serah kat saya. Sampai muak nak buat.

Simple is better. Kalu design lebey2 karang susah lak nak makan. Tak pun tak reti nak buat. Tapi kalu potong simple2 karang orang kata pemalas. Pilihan ditangan anda.

 Design paling simple pernah saya buat.

Ini sebab kat restoran boleh ler buat macam ni.

Nota:
1. Kekadang sayur yang kita makan digerai2 ni tak basuh dengan betul.
2. Tau la kena masak banyak jenis makanan
3. Tetapi kita bertanggungjawab untuk memastikan kebersihan makanan yang kita jual
4. Tak perlu nak kejar untung di dunia.
5. Nanti kat akhirat sana tak beruntung.
6. Sapa nak tolong kat sana nanti?
7. Sedey earning nuffnang masih sikit actually.
8. Takper la. dah rezeki macam tu kan.. Niat asal bukan nak kejar duit. Walaupun nak kejar jugak kan..
9. Kena kembali kepada niat asal okeh!

9 comments:

  1. kalau kat rumah tak sempatnya nak buat bola2 tu... dah abis ngap semua...

    ReplyDelete
  2. hahahaha..papabear..papabear....

    kulit pun ngap jugak??

    Mat Teh Ikan Bakar

    ReplyDelete
  3. tembikai! sedapnye! Betui ckp papabear tu. hehe

    ReplyDelete
  4. cedap yer buah tembikai..lagi2 kalo sejuk..

    ReplyDelete
  5. Tgk tembikai sedap... Tp tgh batuk2 nih aku x bole makan tembikai...Nnti lg teruk batuk... Huk3

    ReplyDelete
  6. Bila dah kembali ke niat asal, semoga dimurahkan rezeki.. :-)

    tembikai diblend buat air sedap tu, tambah pulak ice...mula lah batuk..hehe

    :-)

    ReplyDelete
  7. papabear
    kat rumah papabear memang macam tu... rumah orang lain ok kot..

    peah
    rasa2nya kulit pun depa sekeluarga gap kot.. :)

    ya ampun bapak mafia..

    a.d.a.m
    uik? geng papabear jugak ke?

    ReplyDelete
  8. iera
    makan tembikai yang sejuk.. time tengahari panas terik.. memang tak bleh tahan..

    Jake Daughter
    Nanti dah baik baru makan tembikai nooo..

    Cheqna
    TQ cheqna... amin3x..
    Semoga dimurahkan rezeki cheqna juga..

    ReplyDelete
  9. Hehe. Haah la tu. Suka sgt tembikai! Tmbh2 kalo sejuk =D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...