Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Monday, December 20, 2010

Bunga ros tiruan

Saya telah menjumpai beberapa kuntum ros tiruan seperti berikut.


Bunga ros ini dijumpai di majlis pertunangan sepupu saya, Lizawati.

Majlis pertunangan yang ringkas tetapi sungguh bermakna bagi kedua-dua pihak. Terasa moment ini sangat nostalgia dan dramatik. Seperti berada dizaman silam (takder la 200-300 tahun silam or zaman hang tuah hang jebat silam), cuma moment ini rasa macam zaman makcik pakcik kami kahwin dolu2. Di kawasan kampung saya mungkin. (-_-)y

Majlis ini tidak semegah dan semewah majlis pertunangan yang sering disajikan kepada kita lihat sekarang. Apa-apa pun yang penting kedua-dua pihak gembira dan perkara yang hendak dilaksanakan.. dilaksanakan dengan berjaya.




Selamat kepada bertunang Lizawati dan tunangannya.

Nota:
1. Sometimes simple is better and less is more


2.Orang melayu ni kretif-kretif.
3. Ada banyak lagi contoh hantaran yang menarik yang dihasilkan.
4. Lain-lain kali la saya letak yer.
5. I am not a wedding photographer

15 comments:

  1. k.emy...byk betul hantarann...kurang simple ni...saya dulu...ala-ala koboi aja..

    New Entry: Top 10 Google Keywords

    ReplyDelete
  2. ala-ala koboi kat masjid wilayah lain la klu nak compare ngan simple banyak hantaran orang kampung ni cik peah.

    nanti la.. i letak gambau hantar u yang ala-ala koboi tu ek.. hehehe

    ReplyDelete
  3. seronoknye....stail lama2 nielah menarik.....susah nak dapat sekarang...

    ReplyDelete
  4. bunga ros tu dibuat dengan plastik kan? comel dan kreatif

    ReplyDelete
  5. mata hati
    bunga ros ni.. adalah wajed / pulut kacau.. dibalut dengan plastik.. dan dibentuk menjadi bunga.. :)

    ReplyDelete
  6. Biar simple asal majlis diberkati-NYA.

    :-)

    ReplyDelete
  7. kalau buat black and white ni lagi cantik kot or lansung tak nampak apa2?

    ReplyDelete
  8. Wah..Nostalgia sangat.. SKrg nih mana nak ada mcm ni dah..Tahniah emy... Hang dah kembalikan aku pada sesuatu yang dah lama hilang....

    ReplyDelete
  9. saya nk simple2 mcm nih laa..
    pinjam rumah blh?

    ReplyDelete
  10. cheqna
    Betul tu cheqna.. semoga pertunangan mereka ini diberkati-NYA

    papabear
    yang mana nak buat black and white? the majlis or the bunga ros?
    klu majlis tu.. hehehe.. takes my time skit kot nak edit bagai.. :)

    tapi i should try sometimes to make black and white moment.. :) TQ papabear..

    Jake Daughter
    Welcome2.. yer la.. orang2 kg ni.. mana ler mampu nak hired pro photographer.. klu ada pun.. rezeki derang sebab bersedara ngan sedara yang ada DSLR.. klu ada yang mampu pun.. sumer dah buat majlis grand2.. kan..

    ReplyDelete
  11. koboi pun ade hantaran? hmmm.

    ReplyDelete
  12. jom singgah my new blog n being my followers too...tq

    http://mummylovepink-lovely.blogspot.com/


    and

    jom singgah my shop blog...tq

    http://mummylovepink-shoppaholicblogspot.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. waaa chanteq bunga ros tuh, sgt kreatip org yg buat kan...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...