Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Tuesday, December 28, 2010

Sayur apa itu?

Kenal tak sayur apa nih?






Dapat teka? Cik bungaOren pun tak dapat nak bagi jawapam..

Nota:
1. Sayur baik untuk kesihatan.

11 comments:

  1. giler fresh sayur.. sure bnyk pesticide..
    keh keeh keh

    ReplyDelete
  2. sayur nie buat goreng pun sedap.. buat jangan bening pun best ;)

    ReplyDelete
  3. mimie azimask :
    no komen.. tapi nampak gayanya macam banyak.. pasal cantik sangat.. takder serangan ulat.. DR Aaishah bising tadi.. sayur sawi chapchai bleh level 5.. hmmm..

    iina
    buat goreng2 taruk sos tiram skit.. yum3x.. sayur jumpa kat pasar orang cina ni..

    peah
    #2 tu kailan la.. :)

    ReplyDelete
  4. ader sayur kailan, sayur sawi..yg lagi 1 tak tahu pe kah name yer..

    ReplyDelete
  5. ha ah..nak teka sayur hijau jugak..elok untuk kesihatan..hehehe

    :-)

    ReplyDelete
  6. papabear
    50% betul.. kategori sayur ni.. is sayuran berdaun hijau.. itu kalu ikut tariffcode daripada kastam

    iera
    hehehe.. cuba lagi.. ada yang dah betul tu..

    cheqna
    hahaha.. sayur baik utk kesihatan.. tapi kalu masak.. jangan over cook lak.. hilang terbang zat2 dia kan..

    ReplyDelete
  7. nama tak ingat, tapi sayur di gambar yg last is my fav sayur.. sangat2 suka jika buat sayur goreng hanya dengan ketuk bawang putih, tambah cili merah potong, letak sos tiram, tepung jagung.. mak datuk.. sodapnyer..

    ReplyDelete
  8. ied9
    last picture tu.. spanish rasanya.. :)
    yang popeye dok makan bagi kuat tu..

    ReplyDelete
  9. spanish..? LOL.. yg popeye makan tu SPINACH ler.. dan rupa spinach bukan begitu.. spinach itu bayam, bayam itu spinach..

    spanish tu bahasa Spain.. aduyaiiii.. hahahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...