Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Wednesday, December 08, 2010

Ikan goreng

Kadang2 jika tiada apa2 dirumah dan perut terasa lapar, kita akan masak dan makan apa saja yang ada dirumah.

Maka.. Pada suatu hari.. saya sangat lapar dan kurang rajin. Apabila saya lapar saya pun masaklah apa yang ada didalam peti ais rumah saya. Hasilnya...  terimalah menu ikan goreng dan sotong goreng kunyit sebagai hidangan mata anda.

stk.




Nota:
1. Ikan goreng + tempe goreng + nasi putih panas-panas + kicap manis = sedap
2. Ikan goreng + tempe goreng + nasi putih panas-panas + kicap manis + sotong goreng kunyit = pun sedap
3. Sometimes simple is better and less is more
4. Lapar la pulak

30 comments:

  1. tak tahan tgk pics makanan tu..lapo la pulak..

    ReplyDelete
  2. nasi panas, ikan goreng garing, dapat pulak sambal belacan..aduh..sedapnya..

    betul, simple is sometimes much better..esp to me yang tak lunch pun ni...kecur kecur..hahaha

    :-)

    ReplyDelete
  3. teman lapa bile tgk pic nie, sodappp nye

    ReplyDelete
  4. adoi mak ai..sdapnye blh poskan tuk org muo :)

    ReplyDelete
  5. alamak! sotong itu nampak sedap la pulak... diet diet diet....

    ReplyDelete
  6. iera
    orang diet tak bleh tahan lapar.. tapi kena tahan makan yer.. :)

    ReplyDelete
  7. zz
    buta mata.. tak nampak jalan didunia.. kerana tidak nampak cahaya.. cisss.. sapa yang butakan mata ikan itu.. :)

    ReplyDelete
  8. cheqna
    betul tu.. simple is better..
    saya pun dah lapar semula ni.. huhuhuhu

    ReplyDelete
  9. ashiena
    :) senyum jer..
    lunch ngan sapa tadi?

    ReplyDelete
  10. budakjahat
    hahaha.. same ler.. teman pun lapo ni.. :)

    ReplyDelete
  11. littlecartoon
    sekeping tempe? cukup ke? :)

    ReplyDelete
  12. orang muo
    basi lak ikan goreng tu.. kalu saya pos ke muor sana.. :)

    ReplyDelete
  13. amirah zawani
    hihihi.. tak dinner ke sebelum tengok post nih?

    ReplyDelete
  14. a.d.a.m
    saya pun suka point no4 tu.. saya sngat lapar skrang nih.. :)

    ReplyDelete
  15. peah
    nak sekor dua? hmm.. hmm.. hmm..
    nanti kita buat potluck party.. pakat2 bawak ikan goreng.. :)

    ReplyDelete
  16. anati soki
    hihihih.. no komen.. saya pun tengah lapar nih.. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...