Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Tuesday, December 14, 2010

Sentosa Island, Singapore

2 Februari 2009,

Lawatan ke Sentosa Island, Singapura. Best tapi penat sebab banyak tempat nak kena lawat.

Pantai di Sentosa Island namanya Pantai Siloso. Pantai ini adalah pantai buatan manusia.
Sebenarnya didepan pandai ini adalah perlabuhan. Banyak kapal2 berlabuh.

Underwater world. Lain daripada yang ada diMalaysia. But both are ok.

Masa melangkah masuk ke dalam Underwater world, tiba-tiba kedengaran lagu happy birthday dimainkan.

Do they know today is my birthday?
hahaha.. Sebenarnya, lagu itu ditujukan khas untuk meraikan hari lahir seekor dugong? Owh tidak.


Berjumpa dengan encik Merlion yang gagah perkasa di Station Merlion

 Ada ikan lumba-lumba juga disini. Kena ke Dolphin Lagoon - Pink Dolphin

Sentosa Luge & Skyride.
Skyride sangat gayat.

1. Bayangkan anda berada di dalam buaian ditempat yang tinggi
2. Tiada talipinggang keselamatan.
3. Anda hanya memakai selipar jepun. Selipar jepun anda kelihatan macam nak jatuh. Kalau selipar jepun anda jatuh memang anda kena beli selipar baru.
4. Anda hanya berpaut pada sebatang besi.
5. Angin bertiup sepoi-sepoi bahasa.
6. Dan anda seorang penggayat.

hahahahaha.. nak tinggal sorang2 di station dan tunggu kawan2 datang ambil tak sanggup. Saya seorang yang pemalu. huhuhu.. maka kena paksa naik jugak.

Walaubagaimanapun Luge ni sangat best



Nota:
1. Berani kerana benar, takut kerana salah.
2. Kalau buat-buat berani sebab tak berani tinggal sorang-sorang di station Skyride camna?

15 comments:

  1. Emy,

    A) dah adopt that dugong? same birthday tu.. :)

    B) looks interesting, d times I ingat pegi Singapore : 1) with friends pegi trip to night zoo (tdo kat JB) n 2) Transits kat airport..hehe..

    C) dah beli selipar baru ke?

    :-)

    ReplyDelete
  2. hafida amy
    hehehe.. memang best.. tapi penat lor..

    ReplyDelete
  3. cheqna
    a)hahaha.. dugong pun dugong la..
    b)trip 3d2n.. tido sana.. i follow my friend.. banyak songel kang kena halau.. :)
    c) selipar tu selamat masa tu.. skrang dah mana p tah..

    ReplyDelete
  4. macam nak kena pergi ni sentosa island... bila company nak bagi bonus eh?

    ReplyDelete
  5. sapa soh pakai selipar.. kaler oren plak tu.. kalau jatuh, mmg tak ngaku kawan aaa.. tak kuasa nak gi tolong carik kat cerun bukit tu, sib baik tak jatuh..hahaha

    ReplyDelete
  6. papabear
    1. kena pegi..
    2. alamak soalan MERUNTUN jiwa sungguh..! kita ada dapat BONUS ke ini tahun? jangan bagi saya BERANGAN enmafia..!

    ReplyDelete
  7. ied9
    apa gunanya kawan.. mesti la tolong menolong semasa susah kan3x.. :) mujoq selipar tu tak jatuh kebawah.. klu jatuh.. jenoh nak carik..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...