Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Thursday, March 31, 2011

Lawatan ke Tabung Darah

Kelmarin dulu balik semalam punya semalam..

Bos Kecil : BungaOren, u ni asyik cuti je..
BungaOren : Dah company bagi cuti, kena la cuti kan. Jangan membazir.

Bos Kecil : I pun banyak cuti. Tapi banyak juga cuti i yang kena burn. (pot pet pot pet dia membebel)
BungaOren : Ala bos, approvekan je la cuti tu.

Bos Kecil : I lagi banyak keje.. nak cuti pun tak boleh.. u kena g tender briefing (pot pet pot pet bebel)
BungaOren : Ala, bos kan hensem memang la kena banyak keje.. hahahaha..

Satu pejabat dengar lak tu.. lalalalala..

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Bos besar : Saya ada hantar email, ada dapat?
BungaOren : Tender briefing tu ke? Tapi saya cuti hari tu. Cuti tu cuti carry forward. Kena habiskan.

Bos besar : NO! I need you to go!
BungaOren : Erk.. Boleh tapi cuti saya tu saya cuti next month yer.

Bos besar : Ok no problem..

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Bukan susah pun pegi tender briefing, sebagai orang teknikal, kami just dengar dan balik ke pejabat dan bagi input kat orang sales. Pandai la depa buat keje. Sebab kami ada keja lain yang kena buat.

Yang bestnyer briefing kali ini kami dapat tengok pack2 darah semasa lawatan tapak. Banyak gile.

(-_-)y


Nota:
1. Rajin-rajin derma darah.
2. Banyak pahala kita dapat di akhirat nanti
3. Di dunia pun ada banyak kelebihan kita dapat.

9 comments:

  1. mase kempen drma drh dlu,saye nak derma, tapi x ckup syarat, berat x cukup...heeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  2. make sure follow up ngan email kat bos kecik and bos besar pasasl cuti tu sebab dorang ni suka buat2 lupa.. hehe

    ReplyDelete
  3. *gosok-gosok mata..*
    apasal blur??!!

    ReplyDelete
  4. nm03
    hehehe.. berani kerana benar.. derma darah boleh buang darah kotor.. (kot) hahahaha..

    ct aja
    skrang berat dah cukup blum?

    nazrie
    hari tu tak derma.. sebab takut tak larat nak drive balik ofis.

    ReplyDelete
  5. papabear
    memang pun, bila cuti dah lepas baru nak approve.. huhuhu..

    DrSinga
    Gambar HP jer ni.. tu pasal blur.. yang penting ada gambar.. hehehe

    nm02
    saya bz la.. huhuhuhu..

    ReplyDelete
  6. takut derma darah.. jadi gi berbekam je huhuh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...