Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Tuesday, March 22, 2011

Design : Gobok baju

Pagi2 cik bungaOren dah bangun. Lukis design gobok baju cik bungaOren. Cik bungaOren nak ubah suai gobok yang sekarang ni. Gobok sekarang ni masih tragis keadaannya. Masih banyak layer yang belum selesai dibuat. Ini kerana keadaan kewangan cik bungaOren yang tiba-tiba jadik tidak stabil. Claim berkurangan actually. Duit gaji hanya cukup2 untuk kegunaan sebulan dan membayar hutang pinjaman.

Last week dapat beli sedikit bahan untuk sambung pembikinan semula gobok baju cik bungaOren yang bercitarasa tinggi ini. Lagi pun Enginnyiornye baru tiba dari kampung. Deme kater deme baru selesai ambil lesen kerete kisahnye.

Pukul 5.07 minit petang, si Enginnyior tu call. Spanar ngan playar tersalah bawak, kisahnye. Dari pagi teman dah suh dia buat gobok tu! Siap masakkan mee goreng kasik rasuah tu.



Nota:
1. Currently tido atas lantai.
2. Baju penuh atas katil
3. Gobok baju masih senget2
4. Dulu masa sekolah teman amik lukisan kejuruteraan.
5. Cantik tak lukisan teman?
6. Masuk bakul angkat sendiri (orang kata)
7. Sapa tanya soalan ni last entry? (soalan pasal bakul)
8. Tak payah angkat tangan!
9. Apa-apa pun sabar itu separuh daripada iman.

3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...