Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Friday, March 11, 2011

Kongsi : Join Flickr Groups

Cik bungaOren memang peminat @ pengamal teknik-teknik fotografi secara silent tapi tegar. Sebab cik bungaOren hanya ambil gambar untuk kegunaan sendiri dan perasan sendiri gambar itu cantik. (-_-)y

Cik bungaOren ada post gambar dalam Flickr tanpa sebab musabab yang kukuh. Mungkin hanya kerana ramai photographer suka hantar gambar ke sana. Or sebab selalu carik gambar cantik di Flickr. Cik bungaOren bukan pengguna tegar Flickr pun. Saja nak mengada.

Ada beberapa orang kawan-kawan cik bungaOren yang guna Flickr juga. Dan depa ada dapat komen daripada ramai orang. So cik bungaOren hairan kenapa boleh gitu?

Semalam ada seorang hamba Allah yang selalu dok sebelah meja cik bungaOren. Ashiena namanya. Dia ajar cik bungaOren kenapa dan bagaimana ia berlaku. Just join the 'Flickr Group' la. Adoiya.. itu je ke sebabnya. Itu la kalau dah silent sangat kan. Silent ke aku? hehehehe..

Cara-cara join
1. Search nama 'Group'
2. Pilih group yang ramai ahli dan aktif (Tips)
3. Klik pada 'Join this Group'

Cara-cara tag gambar ke dalam 'Group' list
1. Pilih gambar daripada senarai Flickr kita
2. Klik pada 'Action'
3. Pilih 'Add to a group'
4. Pilih 'Group' yang telah kita join
5. Gambar anda sedia dipaparkan dalam senarai group.

Sekian.






Nota:
1. Malu bertanya sesat jalan
2. Banyak bertanya orang menyampah
3. Banyak bercakap kosong tak elok

8 comments:

  1. banyak diam........ dalam mulut ada emas

    ReplyDelete
  2. nm02
    psttt.. jangan reveal kat sini.. kang orang carik awak susah saya.. (-_-)y

    ReplyDelete
  3. ouch ouch cantek la gambar ganbar tuh.

    ReplyDelete
  4. kalau malu nak bertanya, sebelum sesat, isi minyak kereta banyak2..hehe

    :-)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...