Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Tuesday, September 13, 2011

Pelita Raya

Rasanya cuti raya kali ini pendek dan penat. Walaupun dah bercuti awal beberapa hari dari tarikh raya. Penat masak rendang dan makan rendang ketupat pun tak hilang lagi. Tambah dengan penat kenduri kahwin si sepupu bungaOren pun belum reda lagi. Patutnya bungaOren dah apply cuti untuk hari isnin tu. Tapi cuti itu terpaksa diganti pada hari yang lain nampak gayanya.

Si bungaOren dan 4 orang rakan sepejabat di kehendaki menghadiri training di Singapura pada hari isnin selepas raya itu. Orang kata rezeki jangan ditolakkan.

bungaOren dah pernah ke Singapura, masa kecik arwah ayah dah pernah bawak (tapi tak ingat apa2 la kan sebab kecik lagi pun masa tu.) Last 2 years pun dah pernah pergi dengan kawan-kawan, kunun2 melancong.

Pergi training mengejut, selepas raya lak tu.. Hai sipoket bersabarlah dan berjimatlah kamu




1. Ini bukan entry nak citer pasal kisah2 berjalan kaki sekitar kawasan training di Singapura sana.
2. Sempat lagi rasanya nak ucap Selamat Hari Raya kepada anda semua
3. Walaupun ramai dah stop pasang pelita minyak gas skrang ni.
4. Raya tahun depan kita start pasang pelita keliling rumah lagi yer
5. Saya nak ucapkan 'Selamat Hari Raya"
6. Saya nak minta maaf jika ada tersalah dan terkasar bahasa.
7. Saya nak minta maaf kalu ada terkata mengata
8. Sekian.

3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...