Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Monday, September 26, 2011

Kereta merah

Lagu: Bapaku Pulang Dari Kota


Bapaku pulang dari kota
Bapaku belikan kereta
Kereta kecil warna merah
Boleh kubawa ke sekolah

Pon pon pon pon pon pon pon pon pon
Kereta kecil ku berbunyi
Marilah adik mari naik
Boleh kubawa ke rumah nenek



Seorang pelancong sedang meneliti peta bagi mengenalpasti lokasi sebenar kereta merah itu. (actually pelancong itu sedang mencari lokasi Masjid Al-Abrar, sebelum sesat lebih jauh.)

Nota:
1. Kereta mini cooper sapa lah ni.
2. Masa lintas jalan, nampak mini cooper merah ini.
3. Alih2 nampak lagi mini cooper merah yang sama
4. Ruper-rupernya memang ada lebih daripada 1 mini cooper warna merah dikawasan itu.
5. Convert / make-up kelisa kelabu jadi iras2 mini cooper kelabu pon okay juga kan.

8 comments:

  1. wah lawa keta , suma kaler merah eh dalam gambar kat atas :)

    _________________________
    I have added cool emoticons to this message.
    To see them go to http://x.exps.me?609ea9613f49647daaf8d86712b02443

    ReplyDelete
  2. miza sam
    hihihihi.. tahniah miza kerana perasan akan kesamaan kaler2 merah tu..

    ReplyDelete
  3. parking di sana sgt mahal.. Jadi bila tgk kereta yg parking jenis yg mewah2 sahaja.. mmg sangat teruja..

    pelancong itu pun kaler merah ye? sgt berguna peta itu! terima kasih adikku.

    emy: patut la beriya2 ko nak amik gambar aku, rupenya kereta merah tu main objeknya.. kureng betui... :)

    ReplyDelete
  4. ardina
    ko ke tu? hihihihi.. aku baik juga.. tak payah suruh pun aku amik gambar kawan.. baru terasa suasana melancong.. ni gambar tegak passport buat per.. baik g kedai gambar..

    ReplyDelete
  5. setuju convert kelisa jadi mini...sangat setuju...

    ReplyDelete
  6. nazrie
    tukar jadik mini kaler merah? ok tak? hehehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...