Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Tuesday, September 27, 2011

Marina Bay

Pada suatu hari, kami dipelawa makan ke sebuah restoran,

BosMatSalehMereka: Do you have any halal food?
RestoranWaiter: Yes, we have fish, soft crab, chicken, and beef.

BosMatSalehMereka: What do you guys want?
Us: Fish & chips, soft crab.

BosMatSalehMereka: Chicken? Beef?
Us: Smile (-_-)y nope..

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Dua hari kemudian,

bungaOren: Kata nak bawak kami naik sky park!
Bos#2: Ok, kita pegi, tapi tempat tu anda semua sanggup pegi ke?

Us: hmm? kenapa tak sanggup plak?
Bos#2: Kat situ kawasan mencucuk langit la..

Us: hmm.. pegi tak cucuk lagi boleh tak?
Bos#2: Kita cuba.



Pemandangan Marina Bay Sand Singapore (Skypark) daripada Level33




 Pemandangan Marina Bay daripada Marina Bay Sand (SkyPark) - Gayat!!!


Nota:
1. Jika was-was atau ragu-ragu jangan makan.
2. Pakaian kami sungguh sopan (-_-)y
3. Alhamdullillah

4 comments:

  1. plan nak kesana ujung tahun ni tinggal mimpi aje lah... kena cancel sbb adik nak kawen

    ReplyDelete
  2. nm02
    hehehe.. p tahun depan a.. book tiket yang 2 hari trus tu.. kasik puas hati main game2 kat sana..

    ReplyDelete
  3. ashiena
    Alhamdullilah.. rezeki kena pijak.. hehehehe...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...