Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Friday, August 05, 2011

Sahabatku bercinta

Minggu lepas bungaOren dihubungi oleh seorang sahabat nun disana. Menceritakan kisah cintanya. Sungguh! sahabatku ini sedang dilambung perasaan itu.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  - - - - - - - - - - - - - - - - - -

sahabat: cik abang aku ada kat shah alam ni. 'cik abang'.. uhuk uhuk..geli aku baca ayat sendiri..hahahha

bungaOren: hahaha.. cik abang dah...
sahabat: hahahha..tau tak pe.. aku sedang membiasakan diri la nih..

bungaOren: panggil dia abang dah ke?
sahabat: sedang mencuba hihihihi

bungaOren: (-_-)y .. congrate wei..
sahabat: nak muntah je rasa. sempena bday dia actually, aku dah mula guna panggilan tu dalam sms tapi dalam percakapan tak lagi

bungaOren: :P wah.. romentiknyer hadiah birhday dia..
sahabat: hahaha.. tapi aku tak tau la dia sedar tak benda tu

bungaOren: takkan dia tak perasan... mesti dia baca sambil senyum2 tu..
sahabat: hihihihi.. rasanya la..

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  - - - - - - - - - - - - - - - - - -

sahabat: aku rasa aku nak nikah tahun ni gak la.. hahahha.. hmm.. cemana nak cakap ek.. aku manjang rasa risau kat org tu, len macam.. risau bukan takut dia carik lain.. tapi aku risau makan pakai dia.. risau bila tgk dia susah hati pikir hal keluarga sorang2 huhuhu.. gitu gamaknya kot bila kita rasa dah commit to someone

bungaOren: hehehe.. itu ler tu.. resah gelisah je.. aku doakan cepat2 la korang kawin.. amin3..
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Semoga 'perhubungan cinta' sahabat bungaOren ini diberkati dan dirahmati Allah dan dipermudahkan segala urusan mereka.  Amin.



Nota:
1. Jarang sungguh bungaOren bercerita kisah cinta.
2. Jangan risau saya bukan buang tebiat. InsyaAllah.
3. Cuma bungaOren nak menambah bahan
4. Selamat berpuasa.
5. Sama2 kita hayati keindahan ciptaan Allah.
6. Pergunakan anugerah penglihatan kita untuk melihat perkara-perkara yang baik.
7. Ingatan untuk diri sendiri sebenarnya.
8. Kerana bungaOren ni pun masih cuba menjaga mataya sendiri.
9. Minta maaf jika saya ada tersalah kata.
10. Eh.. mujur ingat!... sahabat! i know you read my blog. (-_-)y

9 comments:

  1. Hahaha...

    Cik Bunga Oren Bila pulak?
    Jangan lelama. Tiada manusia sempurna.

    Ketidaksempurnaan itulah yang jadikan kita manusia.
    Ketidakcukupan itulah punca ujudnya Hawa.
    Saling melengkapi katanya...


    Tak gitu?

    ReplyDelete
  2. bukan sepet
    InsyaAllah.. jika jumpa yang terbaik untuk saya..doa dipermudahkan juga urusan2nya..

    your statement is correct.. terbaik untuk saya tak semestinya perfectkan.. semoga Allah jumpakan saya dengan si dia.. amin3x..

    doa2 kan saya yer..

    ReplyDelete
  3. Sempena bln baik nie saya doakan cik oren pun dapat jodoh yang baik.. InsyAllah..

    Sekejap dah nak seminggu puasa kan.. nanti kejap juga nak raya ;)

    ReplyDelete
  4. iina
    Amin3x.. thank iina kerana sudi doakan saya..

    :) selamat berpuasa..

    ReplyDelete
  5. nice moment pic burung tu...sesangatlah suka...nk doa jugak utk bungaoren cpt jumpa sidia...x sabar nk tgk anak nyamuk bertambah dlm family bungaoren..hahaha..

    ReplyDelete
  6. nazrie
    Amin3x..

    (-_-)y thanks E.. moga2 bertambahlah anak nyamuk dalam family bungaOren.. amin..

    ReplyDelete
  7. drSinga
    pasti ku cari si abang oren itu.. (-_-)y

    ReplyDelete
  8. huih... gambo jiwang..hihihi.. love bird tak de?

    amin, amin, ya rabbal alamin.. utk cik bunga oren dan kawan2nya juga..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...