Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Monday, August 15, 2011

Lakaran kehidupan

Di suatu petang yang tenang. Kelihatan seorang anak nyamuk sedang khusyuk melukis.

bungaOren: Lukis apa tu kakak?
Kakak#1: Kakak lukis hm... hmm.. hmm... (gayanya seolah2 sedang berfikir..)

bungaOren: Kakak lukis rumah ke?
Kakak#1: Hmm.. (sambil memukul halus dagunya dengan pensil seolah2 sedang berfikir juga.)

bungaOren: Hmm...

bungaOren ambil je la gambar kakak#1 sedang melukis itu.. mungkin boleh guna untuk entry blog nanti dan mungkin boleh ditunjukkan kepada anak nyamuk#1 bila dia dah besar nanti.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Di suatu pagi yang sibuk, kelihatan sibungaOren mencuri sedikit masanya membuat kerja untuk mengupdate blog. (Nakal!)

budakOfis#1: Eh.. Kakak#1 lukis apa tu?
bungaOren: ntah..

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -






Kita hanya merancang, melakar dan berusaha. Allah yang menentukan segalanya. Semoga ada kesudahan yang baik2 di dunia dan akhirat.

Nota:
1. Selalu doa, dimurahkan rezeki
2. Selalu dapat job2 task2 freelance..
3. Selalu malas nak buat freelance. hishhh...
4. Kuatkan azamku.. ya Allah..
5. Semoga dapat aku buat kerja2 pejabat dengan baik.
6. Semoga aku dapat buat kerja2 freelance juga tanpa mengganggu kerja2 pejabat.
7. Amin3x

8 comments:

  1. bagi anak2 kecil

    gambaran itu sudah kretif bagi mereka kann

    ReplyDelete
  2. hi amy!
    banyaknya blog u.. tatau nak tinggal komen kat yg mana satu ;-)
    thanks for dropping by my blog earlier.
    u've got really pretty pics here!

    ReplyDelete
  3. Macam lukis pelan rumah pun ada ;)

    ReplyDelete
  4. budak2 mmg interesting (=
    emy guna camera apa?

    ReplyDelete
  5. nm02
    itu ler.. lukisan dari hati..

    dieya
    i dah reduce the number of blog display kat profile.. anyway thanks..

    ReplyDelete
  6. iina
    rasanya macam pelan rumah juga..

    nadya
    moga2 dapat la jadik arkitek.. yang penting halal rezekinya..

    ReplyDelete
  7. bob merley
    interesting bila berperangai baik.. bila time nakal.. hahahaha..

    saya guna nikon D80.. tiba2 terasa outdated.. hehehe.. pedulikan.. yang penting bleh amik gambar kan..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...