Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Friday, April 15, 2011

Inspirasi : Gobok Baju

Gobok baju idaman bungaOren masih belum siap sepenuhnya. Ini kerana kapasiti dan kuantiti kertas berwarna dalam dompet bungaOren masih belum mengizinkan.

OLEH YANG DEMIKIAN - Si bungaOren ini hanya mampu bersabar.

Petang semalam sebelum pulang, sempat kami (rakan2 pejabat) berbalas-balas idea berkenaan dekorasi rumah masing2. Lebih kepada mendapat pandangan apa yang ok dan tidak ok. Maklumlah perbelanjaan dekorasi rumah jika tidak dibuat betul2 memang menyusahkan objek bernama poket. Apalagi bagi mereka2 yang banyak idea tetapi poket selalunya kurang menunjukkan minat.

Lanjutan daripada itu, malamnya cik bungaOren membaca beberapa artikel berkenaan dengan dekorasi, bungaOren terjumpa quote ini sebagai penguat inspirasi.

"Do what you can, with what you have, where you are" quote from T. Roosevelt.


Berbekalkan inspirasi daripada gambar diatas, si bungaOren ingin goboknya kelihatan seperti itu. Berbekalkan keadaan ruang dan poket yang sempit, si bungaOren tu perlu meminimumkan saiz gobok supaya poket dapat tersenyum riang.

Nota:
1. Berbelanja mengikut kemampuan
2. Ukurlah baju dibadan sendiri
3. Sebab jika baju terlalu besar mungkin kelihatan tidak cantik.
4. Jika terlalu kecil mungkin kelihatan sedikit tak sesuai, xeksi mungkin lebey tepat.
5. Walauapa-apa pun 'I've take my step, to walk further'
6. Enginnyior dah sambung buat gobok seperti yang diminta.
7. Namun ada part yang belum dibuat dek kerana tak cukup bahan.

7 comments:

  1. dah lama tak deco umh. tunggu nak raye je la nnt. ujung minggu je banyak benda nak buat..

    ReplyDelete
  2. (-_-)y rumah dah penuh tak perlu susah2 nak deco dah.. saya ni sebab rumah kosong + lapang.. hahahaha..

    ReplyDelete
  3. besaqnya gobok...cikbungaoren sampai ke nk amik yg atas tu..:p

    ReplyDelete
  4. gobok besar macamana sekalipun tak akan muat segala bagai kan...??

    ReplyDelete
  5. nazrie
    hang nak sponsor tangga tak? hang kan hensem.. hahahaha..

    iera
    kena susun betul2 supaya tak nampak serabut.. huhuhu..

    DrSinga
    malu nak ngaku.. tapi diam itu tandanya setuju kan doktor kan..

    ReplyDelete
  6. sungguh besar itu goblok... what is a goblok?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...