Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Monday, November 14, 2011

Kereta baru kawan saya



Girl day out is exciting. Kami ke sebuah restoran di Pavalion dan menikmati makanan yang dipesan. Sedar tak sedar 2-3 jam masa berlalu dengan dipenuhi dengan sembangan di restoran yang cozy itu. Masing-masing update status traveling journey masing-masing. No gossiping - (eh..  ada la terlepas satu dua gosip, tapi not major gosip! This is not session for gossiping). Saling bertukar-tukar keychain dan fridge magnet dan hadiah besday. Dan discuss juga next travel yang akan dilakukan bersama.

Lepas makan rush to Surau solat dan terus ke parking kereta.

Pemilik kereta: Eh mana aku park kereta aku ek? (Memang niat nak carik gaduh ngan bungaOren ke? Or niat nak riak ngan bungaOren.. hahahaha just kidding.. aku tau hang memang nak carik gaduh!)

bungaOren: Kalau ko tak tukar kereta mungkin aku boleh carikan. (Dengan niat memang nak carik gaduh juga, takkan la ko nyer keter takder alarm yang boleh dengar dari jauh tu kan, dan memang tak tau dia ni dah tukau kereta)

Pemilik kereta: (Diam)
bungaOren: Chessss.. (tukar kereta rupanya sambil memerhatikan si pemilik membuka pintu kereta barunya)

Pemilik kereta: Silakan naik kawan2
bungaOren: Wahhh... merasa naik kereta baru. Baru 1400++ km. Masih baru!

Terima kasih pemilik kereta kerana sudi hantar kami ke parking kereta kami di Putrajaya dan di Bukit Jalil.

Nota:
1. Pemilik kereta offer bungaOren utk drive keta baru tu next2 time.
2. Alhamdullillah kawan-kawan tak sombong dengan kawan-kawan.
3. Masih sudi bawak kawan2 naik keter yang masih sangat baru
4. Thank you sebab kasik kami rasmi - kami antara yang terawal naik (=best2)
5. Rezeki kawan-kawan untuk tukar kereta
6. Tak perlu nak jeles, kita ada rezeki kita sendiri
7. Bersyukur dengan rezeki kita masing-masing.
8. Klik sini kalau nak tengok tangan pemilik kereta
9. Offer utk bawak kereta baru itu ditolak bungaOren mentah-mentah.
10. Ini adalah kerana bungaOren masih fobia membawa keter auto!
11. Mungkin bila dah hilang fobia itu akan ku sahut offer itu.

4 comments:

  1. Alhamdulillah for friends kan? Hope you all stay good to each other.

    :-)

    ReplyDelete
  2. walawei...kereta mewah tu..kalau saya,tak kan melepaskan peluang untuk test drive..


    tapi mungkin akan menolak kalau nak drive.kang jadi pape,parah..hehehe..

    ReplyDelete
  3. xpe,insyaAllah t akak tukar kete jgak ye...rezeki ada tu..blm masa kot...hehe

    mmg minat kete singa tu! =P

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...