Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Tuesday, November 01, 2011

Kacang goreng






Sedap makan kacang goreng sebagai kudapan semasa buat kerja yang banyak atau pun semasa bersantai menonton tv.

Kulit kacang goreng yang nipis itu boleh dibuang atau dimakan bersama dengan isi kacang. Namun belum pernah didengar atau diketahui adanya orang yang memakan kulit luar kacang tanah.

Itu jer nak cerita pasal kacang goreng.  Terima kasih kerana sudi membaca karangan ini dan melihat gambar kacang gorengan emak bungaOren untuk dibuat kuah kacang.

Nota:
1. Hari ini ada kursus latihan penilaian daripada ketua penilai.
2. Hari yang sibuk walaupun hanya mendengar dan mencatit
3. Ada lesson learned diterima hari ini.
4. Kita bekerja untuk mendapatkan kebaikan daripada pekerjaan yang kita lakukan.
5. Antara kebaikan bekerja adalah mendapatkan gaji dan menambahkan pengetahuan
6. Adalah bonus jika kita mendapat gaji yang besar
7. Dan sesungguhnya kita bukan berkerja semata-mata untuk memenatkan badan kita. (Setuju!)
8. Namun jika dah bekerja tentulah penat kan.
9. Sama ada penat fizikal ataupun penat mental kerana banyak berfikir.
10. Paling penting niat kita bekerja adalah kerana Allah.

4 comments:

  1. setengah orang takut nak makan kacang2 ni..takut naik jerawat
    cheqna???
    no hal la...=)

    ReplyDelete
  2. ..penat takpe..asal gembira...:)

    ni masak sambal kacang ke ni..

    Friends With Benefits...

    ReplyDelete
  3. cheqna
    saya pun boleh makan kacang.. no hal punya... (-_-)y

    ReplyDelete
  4. peah
    penat masa muda takper la..
    kalu dah kurang muda tu.. baik la rasa kurang penat.. yang penting efective bekerja.. tak perlu penat.. (-_-)y

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...