Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Thursday, November 17, 2011

Dasar ulat bulu

Daun pokok limau yang telah dimakan oleh ulat bulu. 

 Dari generasi ke generasi, antara generasi ulat bulu yang sentiasa datang menikmati daun-daun limau.

Entah generasi ke berapa ulat bulu yang telah menghabiskan daun-daun pokok limau bungaOren 

Bila ulat bulu dah naik daun! Habis la daun-daun itu.

Dah nama pun ulat bulu, memang la duduknya diatas daun. Dah namanya ulat bulu, habis dimakannya semua daun-daun pokok limau dan lemon ku. Dah namanya ulat bulu, memang makanannya daun. Sedap sangat daun2 limau itu? Banyak lagi daun pokok-pokok lain yang boleh dimakan. Makan la daun pegaga yang bungaOren tanam itu. Makan daun pegaga boleh awet muda tau.

Mungkin ulat-ulat bulu ini telah meletakkan satu dasar dan visi iaitu untuk memakan semua daun-daun di taman mini bungaOren. hmm... kesian nak bunuh ulat bulu ni setiap hari. Sungguh kasihan. Sesungguhnya saya masih bersabar.

Dengar2 dicorong radio, katanya jangan tak suka pada orangnya, sebab orang boleh berubah menjadi baik. Tapi dibenarkan tidak suka kepada perbuatan orangnya. Maka saya tak suka perbuatan ulat bulu yang memakan daun-daun pokok limau itu. Tapi saya tak suka ulat bulu juga. Erk?


Nota:
1. Rasa macam nak upgrade ilmu teringkas bungaOren jer!
2. Macam nak kena belajar bahasa Java jer.
3. Kena belajar bahasa Java for my C Plan (klu plan C - dekat skit dengan rumah)
4. Plan D ialah menjadi jurufoto (pelan D setakat hari ini)

6 comments:

  1. nak join plan D lah..sebab gambar2 yang BungaOren ambik tu cantik :-)

    ReplyDelete
  2. iera
    hang memang kena join plan C tu pun..

    ReplyDelete
  3. ashiena
    memang jadik rama2 la.. klu tak kena pijak.. (-_-)y

    ReplyDelete
  4. cheqna
    Boleh saja.. tapi cheqna kena jadik bos la.. sebab saya malas nak layan karenah customer.. hahaha.. boleh ke camtu?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...