Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Tuesday, November 15, 2011

Jurugambar perkahwinan

Blurish adalah seni (ayat cover - sebab gambar ini blur)

Seni Blurish (ayat tak cover sebab memang niat nak sharpkan gambar kasut pengantin sahaja)

Pada suatu malam (semalam kepada semalam), sedang bungaOren membaca status fb kawan-kawan... tiba2 ada seorang kawan mesej bungaOren..

kawan: bungaOren, ko buat business ambil gambar pengantin ke?
bungaOren: ek?? nope.. tapi kalu kawan-kawan perlukan perkhidmatan aku, aku boleh saja.

kawan: yeay... aku nak book ko boleh?
bungaOren: boleh, tapi bila tarikhnya? Kalau aku free, insyaAllah ok.

bungaOren: Wedding ko ke?
kawan: yerps.. (-_-)y insyaAllah middle of March 2012.

bungaOren: Serius??? Tahniah... bla.. bla.. bla..
kawan: bla.. bla.. bla..

Nota:
1. Kadang2 saya boleh jadi wedding photograper.. (jangan tak percaya).
2. Selalunya saya malas nak jadi wedding photograper.
3. Jika saya dah malas nak jadi juruteringkas mungkin saya tukar kerjaya menjadi photograper pula.

7 comments:

  1. Sweet pengantin..

    Semoga pernikahan yang diberkati Allah SWT..amiin.

    :-)

    ReplyDelete
  2. kalau btul2 ade skil n bakat xsalah mncuba kan =)

    ReplyDelete
  3. Ye la K.emy, sweetnye pengantin nih..hheehe.. K.emy mmg ada bakat jd wedding photog..

    ReplyDelete
  4. wah bagus tuh kalau ada minat apasalahnya kan ;)

    ReplyDelete
  5. cikbungaoren klu bertukar kerjaya jgn lupa ajak i utk join k...hehe..syok ooo...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...