Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Wednesday, May 27, 2009

Step by step

Semalam aku telah berjaya!
Berjaya menyelesaikan masalah.. kebuntuan dan ketakutan yang telah menghantui aku selama beberapa minggu kebelakangan ini.

Need to settle few steps more to complete the solution of my problem. This is life cycle, every problem should have cara penyelesaiannya. Yang penting kita perlu bertenang dan banyak bertanya supaya jalan yang kita pilih tidak tersesat. Kalaupun kita sesat.. kita telah tahu awal2 yang kita akan sesat! hahaha.. maka bersedialah untuk membuat pusingan U.

Maka dengan kejayaan ini telah menyebabkan sebiji batu besar lagi berat melekat dengan cantik dibahuku. Kehadiran batu ini bakal menyebabkan aku tidak dapat bergerak dengan selesa bersama anggota2 kongsi gelapku. Namun akan kucuba menggerakkan dan meringankan batu tersebut dengan kuasa mafia yang ada pada aku. Moga Allah permudahkan segala urusan aku. Amin.

note: i have a dream. I dream of a dream wit a big dream. so what is my dream? sapa yang tau sila diam.

7 comments:

  1. oiii mana older post kak emy nih.. pening ooo...

    ReplyDelete
  2. saya tatau mission kak emy ni..tapi perghh..mmg besarr mission ni..

    batu belah batu bertangkup ka??

    ReplyDelete
  3. peah : mission imposible nyer mission nih.. kalu dah betul2 posibble nanti.. posible ke nak bagi tau ek?

    harish : did u know? hmm jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri.. :P

    ReplyDelete
  4. eleh...kak emy...siap ckp saya amplifier tak tahan tu...

    anyway kak emy..i ni tak la kepoh pun..bagusla kak emy dah achieve 'dream' itu..

    since i dah tau..ur big dream ni..congratulation kak emy...:)

    ReplyDelete
  5. peah : ni bukan my big dream. Tapi orang lain nyer dream. Dream orang lain ni lalu depan akak.. hehehe.. akak terambil la pulok.. so akak nak bagi my other dream kat orang lain.. harap usaha akak berjaya..

    note : still.. my other dream is not my real dream. pasal tu my other dream ni bleh bagi kat orang sesuke hati.. hehehe..

    ReplyDelete
  6. ooo pasal dream ke?

    huhuuhuhuhuhuu nasib yati mcm mana laa plak..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...