Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Tuesday, May 19, 2009

Dugaanku

This few week adalah wek2 yang membuatkan aku tak tentu arah.. banyak benda nak pk.. banyak decision nak kena buat.. kalau pun tak banyak.. tapi berat dan besar ertinya untuk aku.. bukan decision nak letak combobox atau freetext ataupun gridview.. ia lebih berat dari itu.. dan bukannya decision tentang jodoh.. harap2 lepas ni.. i will face this problem..

anyway harap semuanya berjalan dengan lancar.. i will go wit the flow.. apa yang ada kita rembat.. anyway.. tadi terbaca satu blog yang selalu aku baca.. sebab jiran meja sebelah aku selalu baca.. jadi lama2 aku pun suka baca.. banyak pengisiannya.. one day aku akan approach jugak blooger tu.. just to say nice blog n TQ..

ni ayat aku amik dari blogger tu.. Aku taklah mengharap sangat kerana aku sedar kudrat aku bagaimana. Tetapi kesemuanya adalah ketentuan Allah. Dalam kita merancang, Allah juga mempunyai perancangan buat kita. Sebaiknya adukan perancangan kita kepada Allah agar Dia akan mengaturkan yang terbaik buat kita.. insya allah.

tiba2 aku rasa beratnyer dugaan aku terima.. dah lama tak rasa dugaan berat macam ni.. sekian terima kasih..

6 comments:

  1. yakin ketentuan itu tentu ada hikmahnya.. harap semuanya oke...

    ReplyDelete
  2. appaaa daa..itu mcm ayat nak penyedap ati jerk..huhu... kalu dah tau takat tu jer kudrat, wat pe laaaa nak mengharap2 lagi....bikin sajala benda2/cara2 lain...huhu

    ReplyDelete
  3. sasuke : hahaha.. i will see.. what i can do.. tak mengharap.. cuma mencuba nasib.. tak dapat.. kita cuba lain lak.. :P

    note: nak peti ais keler oren tu..

    ReplyDelete
  4. saper sasuke tue emy.ekekek.selagi bergelar manusia, selagi itula akan diuji.tahan..sabar tak sabar ajerla.bila diuji, barulah aku tau..aku keseorangannn..uuu..redha redha dan redah ..doa tak henti2 mengiringi titian perjalanan hidupku..hiihi..dan sekarang..alhamdulilla..berkat redahhhhhhh........

    ReplyDelete
  5. vina :sasuke ni x-ofismate aku a.. dia memang gitu.. sori sca :P
    vinaso skrang turn aku lak nak redah ek.. tak sabar gitu.. wuhuuu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...