Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Friday, February 18, 2011

Kentang goreng pedas

Saya bukan fanatik kepada McDonald. Sungguh amat sangat jarang saya mengunjungi McDonald itu. Bukan sebab saya boikot. Dan tidak pula saya menyokong. Memang sifat dari dulu tidak diajar untuk mengunjunginya. Maklumlahkan, dahulu hidup susah. Maka selayaknya tidak perlu mengunjungi prasarana-prasarana yang bukan tarafnya. Betul tak?

Baru-baru dulu (bulan lepas), ada yang mengajak cik bungaOren ke McDonald, dengan alasan deman dan mahu makan bubur. Maka dengan alasan meneman dan mengambil sekeping dua gambar, maka cik bungaOren pun setuju. Sekurang-kurangnya dapat jamu mata pembaca / pelihat blog ini. (-_-)y





Nota:
1. Sos ini sangat pedas
2. Makan dengan kentang goreng panas memang sedap
3. Kalau kentang goreng itu sudah sejuk, rasanya sudah kurang sedap
4. Maka kena habiskan kentang goreng sebelum ia menjadi sejuk
5. Membazir amalan syaitan.
6. Sudahlah harganya mahal
7. Mau dibazirkan juga?

6 comments:

  1. Qila suka McD..tapi x leh makan selalu...x baik untuk kesihatan..

    ReplyDelete
  2. memang kentang ni sedap makan masa panas, bila take away/deliver kat rumah dah tak best.

    brapa lama u ambik masa nak shoot photo tu? cantik..but hope org yg menanti tak sempat lapar..hehe..

    :-)))

    ReplyDelete
  3. aqila
    heheheh.. tau takper

    cheqna
    hehehe.. tak lama.. seminit dua jer utk semua gambar (ada gambar lain juga) penanti2 memang sentiasa kena bersabar.. sapa suh ajak saya g teman kan.. hehehehe..

    ReplyDelete
  4. mmm..samalah kita...jaranglah sungguh nak makan McD...if kekadang jer terasa baru makan...

    ReplyDelete
  5. Ein Auzai'y
    (-_-)y makanlah makanan orang2 melayu kita.. lebih sedap kan..

    papabear
    sos tomato memang la tak pedas.. huhuhuhu.. sos cili dia pedas daaa..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...