Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Friday, October 24, 2008

Magic vs Meatball


Puan jijah (bukan nama sebenar) telah menganjurkan satu jamuan biskut raya di rumahnya. Kami beramai2 telah berkunjung kerumah beliau. Kami telah dijamukan dengan minuman dan kuih raya.. serta samosa goreng yang sedap.
Terima kasih diucapkan kepada puan yang menganjurkan jamuan tersebut. Semoga murah rezeki.
Nampaknya.. rezeki puan memang murah kerana saya mendapati, dihall rumah puan kelihatan satu objetk yang dipanggil tv flat screen 42 inci.. so apa motif puan mengajak kami pergi ke rumah puan sebenarnya?? (gelak gelak kecil - cik asenah) hahaha..
Abaikan tentang objek aneh tersebut..

Rezeki kami juga murah pada hari itu.. ada orang sudi belanja meatball kat IKEA. TQ kepada orang yang belanja kami2 ini.. Selain disajikan dengan meatball, kami turut disajikan dengan dengan persembahan magic... walaubagaimanapun magic tu.. tak menjadi.. dan penonton2 semua merasa kecewa.. pesanan kepada penganjur.. sila pastikan ahli silap mata anda mempunyai skill yang sepatutnya.. sekian saja laporan saya pada hari ini..

note : cikgu le3n? tatabahasa saya ok tak?

6 comments:

  1. hehe...korang kasik a sokongan moral kat magician tuh..sian dier

    ReplyDelete
  2. :)
    magician itu adalah entertainer yang berbakat..
    boleh tingkatkan usaha ya..

    cik asenah inform supaya memberitahu yang dia berterima kasih atas ingatan meatball tersebut.. :) mekasih!

    ReplyDelete
  3. ahaha...ini sudah lebeeyy...main motif2 pulak eh...

    anyway..time kasihla..mai raya ari tu...terasa rezeki tu masuk secara sepoi sepoi bahasa...

    kesah magic tu...gua tak dapek nak cakap ape la..rasa terhibur gak saat ituuu...

    ReplyDelete
  4. nagakeciks
    Saya sokong magician... tu pasal saya amik gamba dia dan publish.. >:) huhuhu

    ashienah
    Terima kasih kerana berkali2 men'talifon' dan mengingatkan kami.. agar men'tapaukan meatball utk anda!

    peah
    Motif yang digunakan adalah motif bungaOren..

    apa2 pun.. tak dinafikan walaupun magic yang dipersembahkan tidak menjadi.. para penonton telah berpura2 menyukai persembahan tersebut..

    ReplyDelete
  5. tatabahasa anda ok, grammar kene tingkatkan.. ayat majmuk perlu banyakkan penggunaanye.. jgn campurkan singkatan perkataan dlm karangan.

    chin chai kire boleh la B+.

    hehe orait x?

    ReplyDelete
  6. le3n,
    ayat majmuk plak? huhuhu.. kena menuntut lagi nih..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...