Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Friday, July 03, 2009

Aku seorang penerbitan sistem web

Aku seorang penerbitan sistem web. Sungguh sedih.. Sungguh penat. Setiap jam ada benda yang nak diterbitkan. Currently.. notebook aku adalah the only notebook yang available utk jadik publisher.

Wei.. Adik2 yang manis bergula. Sila jangan ganggu den time tido. Baca rules nih..

Rules @ myRules :P
Coding2 yang nak dipublish / combine
1. mesti diletakkan dalam folder Update kat server
2. mesti letak dalam folder Update \tahun hulan hari \ jam am|pm
3. jangan replace coding orang lain.
4. sila make sure anda dalam mode latest coding.
5. sila confirmkan apa yang nak dicombinekan. sebelum letak kat folder update.
6. sila buat checklist benda2 yang hendak dicombine
7. bagi yang buat Readme utk publisher sila bagi penerangan yang benar yer.
8. sila jangan mengamok bila coding tak latest. Siasat dulu.
9. sila bersabar
10. sila tambahkan tahap kesabaran anda.
11. sila makan jika ada makanan..
bla..bla..bla..


Kepada Unit Aduan Programmer
1. saya kerap kali diganggu programmer dan sa junior yang suker combine. saya rasa terganggu.
2. programmer dan sa junior ituew sangat garang. saya merasa sangat takut
3. Taip2 hari bila saya combine dan publish , musti ada sorang guru besaq dok tunggu sambil cekak pinggang sambil tanya dah publish blum? (dengan nada yang sangat garang dan setiap 2 minit lak tu tanya!) haaiiiya.. nasib saya tau dia berdarah jenis O. Maka saya marah dia balik. hahaha..
4. dba sistem selalu curik power kabel saya masa saya tngah publish. Pun saya marah dia jugak. Weiihh.. aper nih.

Note : orang darah O memang suker kena marah ngan orang darah B ke? Orang darah B mana reti marah orang daaa...

Lastly... Ada sapa nak combine? Ada berani? :P


Marah ke?

Bertenang

Dengar dulu .. buka minda

Pastu pk balik.. nak marah ke tak!
Kepada yang bakal kena marah.. time ni la nak cabut.. hihihi

5 comments:

  1. erm.. kak emy merasakan apa yg pernah dirasai oleh para combiner..

    rasakan.. hahahhahhahaa..

    itu cabaran namanya..

    ReplyDelete
  2. akak.. kasi 'publish' webiste akak yang lain2 tu.. :)

    ReplyDelete
  3. ashiena : nak publish aper nyer.. :P

    nagakecikz : hek? saiko ek? nak kena nih..

    hyt : akak tak pernah menyusahkan combainer tau.. :P

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...