Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Wednesday, May 13, 2015

Selipar Besar





Berhabuk bersawang blog ni. Tadi, masa blogwalking ke blog geng2 blogger budak pejabat lama.. Terkejut bila nampak status blog bungaoren dah setahun tak update. Bila double check semula tarikh. Tepat 1 tahun rupanya tak update blog.

Cepat sungguh masa berlalu. Macam2 perkara telah terjadi. The most worse memorial situation happen in my career. Namun, Alhamdullillah life back to normal. Amin3x. Alhamdullillah, sebab terlepas daripada bala bencana propaganda. Hidup mesti diteruskan. Banyak lagi cabaran dan impian yang perlu dihadapi dan dikejar.

Nota:
1. Macam nak tengok lagi sekali cerita 'Istanbul Aku Datang'
2. Banyak berjalan luas pemandangan.
3. Banyak gambar nak share... banyak giler.. tapi tak bleh share semua.. sebab banyak sangat!
4. Banyak perkara terjadi kebelakangan ini untuk dijadikan iktibar.
5. Banyak kena marah? Menguji keimanan. Semoga kita termasuk dalam golongan yang bersabar.
6. Selalu berfikiran positive dan yakin perbuatan baik dibalas baik.
7. Sila buang sifat PHD dalam diri, kerana hidup ini bukan hanya di dunia sahaja.
8. Sekian untuk kali ini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...