Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Monday, July 18, 2011

Bulan Cantik


Semalam 15 Syaaban digelar Nisfu Syaaban bererti setengah bulan. bungaOren tiba dirumah agak lewat menghampiri pukul 10 malam. Kelihatan bulan mengambang cerah cantik. Alhamdullillah bungaOren masih dapat melihat kebesaran Allah.

Hari semalam dan semalam sebelumnya bungaOren bersama seorang sahabat pergi mencari ilmu. Petang semalam selepas sesi menerima ilmu kami singgah ke rumah seorang sahabat yang. Tuah ayam nampak dikaki tuah kami hari itu adalah tuan rumah mempelawa kami yang tidak berpuasa menemannya berbuka puasa. Alhamdullillah kenyang. (-_-)y

Nota:
1. Orang perempuan tak elok tiba dirumah sebelum maghrib.
2. Ketika waktu maghrib jin2 dan syaitan2 akan berkeliaran.
3. Mereka yang bekerja pulanglah awal kerumah.
4. Rancang perjalanan kita
5. Semoga kita selamat sejahtera sentiasa.

10 comments:

  1. mak mertua saya marah kalu tenung bulan lama2.. entah le knp

    ReplyDelete
  2. nmo2
    saya tak tenung bulan tu.. sakit mata.. tak tau plak memang tak bleh tenung.. lepas snap sekeping dua trus masuk rumah...

    ReplyDelete
  3. saya suka ayat ini


    "Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu."


    Terima kasih kerana mengingatkan

    ReplyDelete
  4. Awak, mcm mana saya nk besarkan gambar mcm nie...then tak pecah. cantik je

    ReplyDelete
  5. cik kamoo
    terima kasih.. ayat tu saya pun terjumpa dalam blog seseorang.. dan saya edit sedikit.. :)

    gambar2 dalam blog saya memang saya guna actual size.. tak resize jadi besar pun.. klau resize selalunya memang akan pecah.

    ReplyDelete
  6. ohhh...bulan...(nyanyi gaya yuna)...ermmm...smlm (18/7/11) gi ikut mmbr mancing kat tepi pantai...sangat indah pemandangan bulan itu...x bwk kamera so x dpt nk snap..sangat2 la suka tgk gambar bulan yang cantik cam cikbungaoren snap ni...

    ReplyDelete
  7. Saya pose hari nie.. nak temankan saya makan ;)

    ReplyDelete
  8. nazrie
    suara hang tak sedap pun nyanyi lagu yuna.. tapi awat tak hujan aaa?? ishkk..

    iina
    saya sudi je nak teman ina.. tapi ina sanggup ke tunggu saya p sana? takut ina kelaparan je karang.. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...