Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Tuesday, May 25, 2010

Ubah

Few of my friends dah pernah ke Mekah buat Umrah.
Ada yang telah buat Haji di usia muda.
Ada yang bekerja disana.. peluang beribadah yang sangat besar..

Jeles = Cemburu = Iri Hati

But let it be in the positive way..
Akan tiba masa untuk ku.. menjadi tetamuNya..
Usaha dan Doa pasti berjaya. Amin

Note:
1. Have a book ever make you cry?
2. Baru habis baca buku Travel Log Haji Mengubah Sempadan Iman. A must read book yer kawan2. Make sure you cry ok..!

Mesin Jahit

Taufiq via sms: Tepon
Emy: Helo2.. ada apa..?

Emak: Emy..
Emy: Ye Mak.. Mak.. Makcik caterer setuju..
1. Dia nak ubah menu.. gini gini.. gitu gitu..
2. Makcik caterer pesan suh buat air gula 20kilo
3. Adik makcik caterer tu balik lambat skit.. (ngelat tak mo cuci ayam la tu..)
4. Adik makcik caterer order lokan sama siput belitung..

Emak: Emy..
Emy: Yer apa dia?

Emak: Langsir hang tak bleh jahit.. mesit jahit berasap. hari tu kata nak beli mesin jahit baru.. hehehe..
Emy: Huh? Adeih.. Yer la.. yer la.. huhuhuhu..

Note:
1. Mesin jahit adalah perlu untuk menjahit langsir bagi orang2 yang kedekut nak upah orang lain utk jahit langsir. Walaupun harga mesin jahit adalah jauh lebih mahal daripada harga upah orang jahit langsir. Dan walaupun aku tak reti pun nak jahit langsir. Namun usaha tangga kejayaan.
2. Langsir kaler coklat lagi cantik dari langsir kaler biru. tapi dah terbeli langsir kaler biru.. huhuhu redhakan hati ini..

Sunday, May 23, 2010

Caterer

Last week.. ada makcik datang rumah jemput makan kenduri.
Rumah dia.. is rumah teres depan my flat.

InsyaAllah.. saya datang.. terima kasih kerana menjemput.

And today is the wedding day. Wajib pegi kenduri kahwin jika dijemput.
What to do.. takkan nak g sorang2.. saya pemalu orangnya.
But i know the caterer..

Packing barang utk ke office.. but go to the caterer first to eat the nasik kenduri .. hehehe
Sebelum makan kena leter kejap ngan makcik caterer..
Tiba2 burps.. kenyang lor.. sedap betul daging masak kurma..
So makcik caterer saya dah kenyang.. tumpang lalu ye.. saya nak g ofis.

Note:
1. Tiba diofis kul 230ptg. Find out no job for me. Lucky? yes i am.. but buang masa aku datang dari jauh.. semata2 nak tengok facebook.. lebey baik aku usha pokok bunga makcik caterer tu.. ada gak pekdah dia..!
2. Makcik caterer pesan pokok gajus.
3. So call eyan.. Kami ke Lowyat dan beli kabel USB dan makan kebab kat tepi BB Plaza..

Saturday, May 22, 2010

Kipas

Going out with the girls for one reason.. eh.. 2 reason kot.. eh ada lebey la reasonnya..

1. mau carik kipas (dapat - ni main reason ok!)
2. mau beli kasut baru (dapat)
3. mau beli baju baru (dapat - hoyeee...)
4. mau jumpa kawan2 la.. lama tk jumpa kawan2 aku nih.. (terpaksa jumpa kot.. hahaha..)

lepas shopping lepak rumah fidah kat bukit jalil.. then anto ita semula kat tepi rumah dia..

note: orang kata kipas KDK bagus. sebab dia tahan.. tapi warrantynya hanya setahun.. kipas lain ada yang 3 tahun. But i like the KDK nyer kipas sebab dia nyer cutting n style i like.. so pilihan ditangan anda.. dan saya telah memilih..

Friday, May 21, 2010

Menang

Cuti telah diapprove.
Terima kasih.

Note: Perang psikologi yang berjaya.

Thursday, May 20, 2010

Tender

Gaduh ngan bos. He ask me to work on sunday.. helping teams to prepare three tenders.
Ended up.. i agree to come to the office. Because the bos always right.. even though he dont! ok..

note: aku ada cuti yang blum di approve.. dah lama submit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...