Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Saturday, July 21, 2012

1 Ramadhan 1433













Ramadhan kareem.

Salam ramadhan 1433. Semoga amalan kita di ramadhan ini lebih baik daripada ramadhan-ramadhan yang lepas. Semoga semua amalan kita diterima oleh yang Maha Esa. Semoga kita diberikan taufiq dan hidayah oleh yang Maha Esa. Semoga kita dimatikan dalam islam dan iman. Amin.

Nota:
1. Heppi besday to my youngest brother , Taufiq Zain.
2. Semoga Allah merahmati Taufiq, di dunia hingga di akhirat nanti.
3. Si Taufiq request mak dia masak nasi ayam sebagai juadah berbuka...
4. Yeay.. mak kiter masak nasi ayam hari ni..  <3
5. Selamat berpuasa dan berbuka puasa dan berterawih!

Monday, July 09, 2012

Floria 2012




Bunga rose kuning didatangkan khas dari Kenya



Sabtu kelmarin kami ke pesta floria di putrajaya. Seperti disarankan, maka awal-awal pagi dah sampai, rupanya pukul 10 pagi baru buka. Masa kami datang ada taman-taman tak buka lagi. Masing-masing dok sibuk siram pokok bunga. Tangkap gambar bunga masa matahari dah naik adalah satu kerumitan bagi saya. Maka mood terbang dibawa angin lalu.

Nota:
1. Serius tak banyak gambar bunga saya ambil
2. Serius tak banyak.
3. Patutnya tema bunga kertas kan.
4. Mana gambar bunga kertas saya?
5. (-_-)y

Thursday, July 05, 2012

Zoom bunga rose


Pink rose yang sudah mula mengering.

Nota:
1. Floria di Putrajaya tahun ni dah nak habis.
2. Saya belum pegi lagi. 
3. Pagi2 sabtu nak terjah.. JOM!

Tuesday, July 03, 2012

Main pasir


Main pasir sahaja yang dibenarkan kepada mereka berdua itu, pada hari itu.


Tak ramai orang mandi manda di sini. 


Sanggup ke anda berjalan dari hujung ke hujung pantai ini? Pantai berpasir oren di Pengkalan Balak, Melaka.

Hari minggu masih sibuk dengan aktiviti. Aktiviti jalan-jalan dan pandang-pandang dan tengok-tengok dan tangkap-tangkap. Sebenarnya hasil tangkapan semakin berkurangan sebab kurang menangkap. Bukan sebab sudah malas menangkap tapi sebab ada benda lain yang perlu dibuat. Mana boleh buang hobi yang berisiko dalam memberikan sedikit pendapatan ini. InsyaAllah saya akan terus menangkap selagi berkemampuan.

Nota:
1. Alhamdullillah selamat melapor diri di tempat baru.
2. Alhamdullilah suasana kerja yang memberansangkan (base on 2 week observation only.. hehehe)
3. InsyaAllah saya akan cuba bekerja sebaik mungkin.
4. The BESTest is pejabat itu sangat dekat dengan rumah!
5. Working time flexible (of coz mesti keje time keje!)
6. Boleh balik rumah dan sampai rumah awal!
7. Untuk rekod, sebelum ini, masa saya banyak dihabiskan diatas jalan. 
8. Sebab jauh dan sebab jammed! (perasan tak ada few entry pasal jammed dalam blog ni)
9. Yerp, jauh dan jammed bukan the main thing that push me to move out from the company.
10. Anyway, saya belum officially move out from the company semasa entry ini ditulis.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...