Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Thursday, December 10, 2009

Pening

Awak rasa pening ke?
Tak.. (dalam hati tertanya2.. kenapa dia tanya aku macam tu??)

2minit kemudian..
hmm.. ha'ah la.. saya rasa pening.. (apsal pening semacam ni.. nak muntah pun ada.. huhuhu.. sejuk..)

sejuk tak? nak tambah selimut? (dia datang dan selimutkan aku.. sambil merendahkan aras kepala aku)
ha'ah.. sejuk  sangat ni.. kenapa nih?

this is your 2nd time kan.. bibir awak pucat.. (dia tambah lagi selimut)
yerps.. sebelum ni.. ok je.. (sejuk nyer.. huhuhu..)

takder per2.. bawah anak mata still pink.. rehat.. tido dulu pun boleh..
saya nak minum air boleh.. ?

tak boleh.. awak kena rehat dulu..
(aku tarik nafas dalam2.. kumpul segala oksigen yang ada.. huhuhu..)

macam mana? rasa ok skit?
dh ok skit.. hmm.. lepas lunch tadi saya trus datang sini..

ic.. oksigen / darah tertumpu ke perut.. thats why awak jadi macam nih..
hmm.. (patut ler.. huhuhuhu... sambung lagi tarik nafas dalam2 kumpul semula oksigen.. terasa darah kembali ke kepala.. alhamdullillah..)

jap saya periksa tekanan darah awak..
(dah rasa boleh senyum dah... alhamdullillah.. )

tekanan darah dah ok.. tapi rehat dulu.. amik air ni.. awak dah boleh minum..
(terima kasih.. syukur2.. umur masih panjang.. )




Awas!
1. Jangan derma darah semasa time lapar.
2. Jangan derma darah selepas makan (terutama ketika selepas makan lunch yang heavy sebab pagi tak sarapan)
3. Jangan derma darah jika anda tak cukup tido (sekurang-kurangnya 5 jam).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...