Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Wednesday, June 24, 2009

2nd Submission

The submission 10 submission10 rejection / not approved
new submitters must receive approval on at least seven (7) of ten (10) submission.. all 10 submission were unable to be approve because of this reason

#1 - Poor Lighting & Composition
#2 - 7 of 10 must be approved
#3 - Composition#4 - Poor Lighting
#5 - Poor Lighting
#6 - Trademark & Poor Lighting & Composition
#7 - Poor Lighting
#8 - 7 of 10 must be approved
#9 - Poor Lighting
#10 - Focus

being invited to resubmit in 30days.. usaha tangga kejayaan.. wish me another luck..

note : 2 of 10 patutnya approved. since 7 of 10 must be approved so automatic yang 2 tu.. jadik tak approved.. still happy pasal ada sedikit peningkatan.. chaiiyork

Monday, June 15, 2009

Durian

Need to send my sister g rumah mak mertua dia kat Melaka..

Pagi2 buter aku dah dikejutkan.. Si Maisarah dah lepak kat tepi aku sambil senyum2.. hahahaha.. anak oi.. hang da salah orang ni.. ini maklong.. bukan mak Lili... tak sabat balik Melaka ke.. sampai kejutkan mak long pagi2 buter ni..

730 pagi kami gerak ke Putrajaya amik Ann.. 815 dari putrajaya.. kul 1030 baru sampai Melaka.. slow ke aku drive? or kami sesat?? hahaha.. rest jap.. dalam 30minit.. makan2.. mee goreng sama durian.. duriannya sangat yummy.. mengenangkan itu rumah orang.. so aku makan skit je.. kalu kat kg.. abis da aku bedal..

kul 11.. gerak g melaka sama Ann.. tak plan apa2.. just redah je.. kasik bawak Ann g tour bandaraya melaka.. sebab dia selalu kena tinggal..

kami g naik Eye on Malaysia.. g round2 carik parking.. anyway.. masa carik parking tu.. aku redah je la lorong2 kecik area bandaraya tu.. Ann jadik photog jap.. snap pemandangan bandaraya bersejarah.. pastu aku park keter n kami jalan kaki redah.. masuk Jonker Walk.. Pusing2 area building2 merah.. pusing2 taman..

Last masa perut betul2 lapaq baru g makan.. kul 4 petang baru balik KL.. penat tak payah citer la.. memang penat pun.. hahaha..

Note : sori tak dapat pegi kenduri sesiapa yang menjemput.. sesiapa yang nak jumper aku nak tunjuk toy baru.. sowi sangat2.. family come first.. :P aku kena hantar adik aku.. next time kita jumpa yer..

Sunday, June 07, 2009

Remis

Hari ni plan nak g mandi pantai.. Pantai Teluk Senangin.

kul 8 pagi..
zaida : mi.. aku kat pantai remis nih!
aku : uik? pantai remis mana? hahaha..
zaida : pantai remis kat perak la..
aku : datang la rumah aku.. dah tak jauh tu..
zaida : takbleh.. tapi aku nk tau kat mana tempat jual ikan tu..
aku : kat sini.. bla.. bla.. bla.. jumpe?
zaida : ok.. dah sampai tempat tu.. orang tu kata.. derang tak g ke laut la..
aku : la.. sori takder rezeki korang..

kul 930.. on da way ke teluk senangin..
aku : 'mungkin derang still ada area ni.. see what we can see.. haaa.. NBY 9..'
aku : zaida..
zaida : haaaaaaaaaaa.. ko..
aku : hehehe sampai jugak ko.. ok la saja mai tegur.. aku nak g pantai.. bubbye..

kul 10 tiba diteluk senangin.. kul 1230 dah kena gerak balik ke rumah.. mak gue kena g makan kenduri.. nanti datang lagi la..

Saturday, June 06, 2009

Panas

530pg..
Pagi2 adik bongsu dah msg.. katanya mak suh balik awal dari shahalam.. But 2 budak kecil itu sangat susah untuk dibangunkan.. maka penyudahnya kul 830 baru kami bergerak.. perjalanan 4 jam yang meriah..

tiba di Kg kul 2ptg..
Masing2 tak tenang.. cuaca panas.. panas.. dan panas..
what should we do?
we should go to.. waterfall !!
mandi air terjun la.. best kan.. panas2 terik g mandi air terjun yang sejuk membeku.. just 15 minit perjalanan dari rumah.. mandi 1 jam.. pastu balik..

nota : ingat nk kutip pucuk paku.. cam tak boleh je.. dah macam kena racun je rupanya.. melepas..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...