Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Monday, February 02, 2009

Save by the bell

So many place to go.. but we have so limit time before checkin flight at 630pm.

Lepas sarapan di hotel trus ambil teksi ke Merlion Park. Dari situ kami berjalan ke beberapa kawasan berhampiran seperti



1. Merlion Park
2. Merenung dari jauh Esplanade
3. Old Parliament Lane
4. Boat Quay
5. Statues of Sir Stamford Raffles
6. People of the People of the River Sculptures
7. Asian Civilisations Museum

Kemudian ambil teksi ke Arab Street, lunch dan beli sedikit cenderamata di sana.

Kemudian g balik semula ke Orchard Road, last destination is jalan2 di Takashimaya.

Kesimpulannya, seronok berjalan2 di negara orang nih. Kita dapat lihat suasana dan kehidupan mereka disana. Yang baik dijadikan tauladan.. yang kurang baik dijadikan sempadan.

Nota : Azam aku sebelum naik flight datang ke Singapore hari tu = "This is my last trip jalan2 for this year". Tapi aku boleh percaya ker kat diri aku nih?? Nanti aku pikir la sendiri.. Hahahahaha..

Sunday, February 01, 2009

13 going on 30

Happibirthday to me..

Still in Temasek. Hari ni, jalan2 sekitar Pulau Sentosa. What we do in Sentosa Island

1. Pantai Siloso (pantai buatan)
2. Underwater world.
3. Sentosa Luge & Skyride (Luge sangat best tapi Skyride sangat gayat)
4. Dolphin Lagoon - Pink Dolphin
5. Merlion station
6. Pesta bunga (lupa fullname dia)
7. Song of the Sea







Malam balik makan di Far East Plaza. Then jalan2 sekitar OrchardRoad. banyak jugak kedai kamera disini. Tapi tak sempat nak jenguk kedai2 tersebut, pasal time kami round mostly kedai dah tutup.

Note : TQ ita, pagi2 dah bagi pinjam notebok utk aku harvest pokok2 padi aku.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...