Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Saturday, January 31, 2009

Temasek dilanggar todak

Temasik dilanggar Todak
Todak melanggar batang pisang
Orang tua berperangai budak
Seperti aur ditarik sungsang

Pagi2 dah bangun.. kul 5pgi dah naik teksi ke LCCT, flight kul 7.20pg.. kul 8.30pg dah sampai Singapore.. terus pegi check-in hotel. Pemandangan dari Lapangan Terbang Changi ke hotel menakjubkan, di kirikanan jalan disajikan dengan pemandangan pokok2 besar yang cantik, rasa macam pokok2 dalam citer jepun.. teksi2 derang lak macam kat dalam citer2 hongkong

Destinasi pertama ialah Far East Plaza utk jalan2 carik makan.. bila dah kenyang kami ke Jurong BirdPark, menaiki MRT dan bus. Station MRT di sana bertingkat2.. kalu tak pandai baca signboard kita boleh sesat..


Balik ke hotel, kami disuprisekan dengan birthday kek utk Kak Lin (dia tua sehari je dari aku hehehe) . Kek dihadiahkan oleh hotel tempat kami menginap. So we both shared the kek la. Yummy..



Kul 5, jalan2 kat Galeria, sementara menanti bus ke MidNite Safari. Di MidNite Safari, kami dapat lihat hyena yang hidup (berjaga dan bergerak, normally kalu kita pegi zoo waktu siang wildlife ini akan tido). What happen kalu wildlife2 ni melompat masuk dalam tram? I dont want to imagine.. Hidupan liar yang kurang berbahaya kebanyakkan nya dilepaskan dikawasan safari. We can take picture, but we are not allow to use flash. Actually mood aku tak ok malam tu.. sory girls..


Malam masih muda, ScootRoad dan OrchardRoad masih hidup. Kami jalan2 di kawasan sekitar sementara kaki masih berdaya. Kul 12 tido, we need rest banyak lagi tempat nak kena pegi.

Note : TQ Lin pasal jadi Pemandu Pelancong + Sharing the Kek

Tuesday, January 27, 2009

Pagi yang cerah


Awal2 pagi mak dah bangun masak nasik lemak sambal sotong.. First strategi is makan2 kat taman di DanggaBay.. kunun2 nak berkelah.. the strategy has been cancel.. due too buat per makan sana.. baik makan kat rumah dengan tenang.. kita g sana jalan2 amik gamba..

Lepas sarapan... maka berduyun2 kami bergerak ke DanggaBay.. Aman dan tenteram tanpa sebarang gangguan yang tak diingini.. Cuti kan.. sapa yang sanggup bangun awal.. kami je yang suker bangun awal2 pagi nih.. hahahaha..

Dapat amik gambar dan bergambar di 'Pantai'.. pastu rumah2 melayu.. 2 jam masa berlalu.. kelibat2 yang tak diingini mula kelihatan.. moh kita balik..

Petang aku dah bergerak balik ke Shahalam.. i will miss my anak sedara tuh.. muahhh..

Monday, January 26, 2009

Mahluk asing itu

Menu makbonda ku pagi ini, goreng pisang. Tengah hari masak soto ayam + nasi impit.
Ni yang aku tak suke kat mak aku ni.. suker masak sedap2.. lepas tu.. aku 'terpaksa' la makan.. hahahaha.. camna tuh.. anyway mak.. masakan mak memang sedap aaa.. yummy... (hahaha.. macam la masakan mak orang lain tak sedap kan).. tapi mak aku masak memang sedap ooo....
Patutnya awal2 pagi dah ke DanggaBay.. tapi makan nyer pasal.. trip tunda ke petang.. aku memang tak suker tempat2 tu.. waktu petang.. ramai sungguh orang2 asing.. terasa berada ditempat lain je.. Tak sampai 30minit di DanggaBay.. kami angkat kaki balik rumah lagi bagus..

Sunday, January 25, 2009

Hanya dapat kupandang

Masih di Larkin. Seharian dirumah melayan karenah 2 orang budak kecik ituew..

Petang kami ke Pantai Lido.. Singapura kulihat dari jauh.. hmm.. kapan aku akan kesana ya.. hehehehe.. tak sampai 10minit lepak kat situ.. hujan dah start turun.. huhuhu..
Next destination is Tol Skudai.. tunggu adik2 aku yang turut turun JB..

UTM, Skudai.. nanti2 aku akan jenguk lagi..

Saturday, January 24, 2009

Kurasa jauh perjalanan itu

First time drive dari Shahalam,Selangor ke Larkin, Johor. Perjalanan yang lebih lama daripada perjalanan aku balik ke kg.. Me, my mak n a brother.

Singgah sebentar di Nilai. Walau ditentang keras olih adikku. Nak buat camno.. Stereng ditanganku.. Beli kotak mengkuang yang sudah xpired. Rega asal rm49 menjadi rm10. Ada yang dah dimakan 'bubuk'.. warna dah bertukar daripada asal. Tapi kubeli jua.. kerana kupernah beli kotak yang sama sebelum ni... it's look nice bila dah kat atas meja komputer dirumah..

Perjalanan diteruskan dengan bara dihati.. jammed ooo dari nilai sampai air keroh.. aiyarkk..

Alhamdullillah sampai jua.. walaupun tersalah arah tujuan.. lega dapat juga aku jumpa 2 orang anak sedara aku yang kecik2 itueew..

Wednesday, January 14, 2009

Banjir

UDA-san : KLIA banjir.

Huh??? Takder la lebat sangat hujan kat area ni.. minggu nih.. tapi kenapa banjir? Aku salah kefahaman rupernye.. data banjir.. ada overflood data kat KLIA.

Banjir - Over flood data kat system

Thursday, January 01, 2009

Selamat Tahun Baru 2009

Aku berdoa dan berharap.. Mana2 azam dan impian dan harapan tahun lepas aku yang masih tak tertunai lagi, agar tertunai tahun ini.. tahun 2009.. InsyaAllah... Amin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...