Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Wednesday, December 31, 2008

Selamat Tinggal 2008

Banyak azam dan harapan yang masih belum tertunai..

Namun, masih ada beberapa perkara yang boleh dikira kejayaan bagi aku..
1. Berjaya menjadi jutawan (rupiah je la.. hihihi)
2. Berjaya ubah 'charactorr' beberapa orang warga kabin (u guys know who u are)
4. CMMI level 3 (hahaha - my roles and responsible are - penat aku hafal orang tu tak tanya!)
5. Signoff 2 module
6. Berjaya mengharungi beberapa fear factor masa trip Redah dan Terjah Redang.
7. Others (Let it be my secret la)

What about today


Last trip for the year of 2008. Alhamdullilah, akhirnya aku berjaya jugak menjejakkan kaki ke Cameron Highland. Trip ni adalah trip 2 buah kereta. 1 keter aku (me, my mom and my 3 brothers). the Other car is my neighboor yang dok belakang2, belakang rumah aku..

One day trip, begin at 5 am.. berakhir kul 5 petang dengan makan mee udang kat cangkat jering. Erk? Macam tak logic. Tapi sumer tempat yang aku nak pegi.. dah aku pegi.. hahaha..

Yang aku sempat pegi
1. Ladang teh
2. Strawberry park
3. Taman permainan
4. Cactus park
5. Pasar malam (emm.. tempat jual banyak2 sayur tu)

Itu je kot tempat2 yang kami pegi. Tapi ok la.. aku puas hati.. pasal aku dapat shoot gamba2 yang aku nak shoot dari dulu.. it's look yummy.

Tapi, yang paling sedih dan sakit ialah aku jatuh terseliuh.. jatuh kat ladang teh.. apa nih mana leh letak lopak air kat tengah2 jalan.. ishkk.. sapa nyer keje nih.. last 2 week aku jatuh jugak.. dengan teknik jatuhan yang sama.. this time lagi sakit.. terhencut2 aku berjalan. Makk tolong urut yer nanti.. hehehe.. TQ mak..

Monday, December 29, 2008

1 Muharram 1430 Hijrah

Salam Ma'al Hijrah

Semoga aku akan berhijrah kepada sesuatu yang lebih baik utk dunia dan akhirat. Amin.
Harap anda semua pun begitu..

Sunday, December 28, 2008

Perjalanan tanpa henti


From 28 Dec 2008 to 30th Dec 2008, me with my cabin crew (saki-baki crew) akan mengalami perjalanan tanpa henti dengan menaiki van sewaan. Bermula daripada KL - Perak - Perlis - Siam - Kedah - Penang - Perak - KL. The trip is penat dan penat.

Anyway.. TQ for the Drivers and the Bankers.

Motif utama trip adalah utk g Wedding budak najmi. Tapi masa banyak dihabiskan dengan pergi ke tempat2 lain yang lebih mengujakan. Wuhuu..

1. Makan seafood kat Kuala Perlis
2. Tido kat hotel Sooguan (ame suh tulis. kenangan dia ngan sca ngan apis ngan mdiah)
3. Shoping kat Wang Kerian
4. Tengok view daripada bukit tinjau perlis
5. Tengok helikopter tak dapat terbang (bateri kong)
6. Naik ferry g pulau pinang (dah lama aku tak naik ferry)
7. Lepak2 kat penang.

Itu je kot.. hehehe..

Thursday, December 11, 2008

The submission

10 submission
10 rejection / not approved

new submitters must receive approval on at least seven (7) of ten (10) submission..
all 10 submission were unable to be approve because of this reason
#1 - not in focus
#2 - not approved
#3 - noise
#4 - not in focus
#5 - not approved
#6 - not in focus
#7 - contains potential trademark or copyright
#8 - not in focus
#9 - poor light
#10 - noise
being invited to resubmit in 30days.. usaha tangga kejayaan.. wish me luck..

note : bukan senang nak senang.. bukan susah nak susah..

Monday, December 08, 2008

The calling

Panggilan haji.. Telah tiba lagi.. Menunaikan ibadah.. Panggilan Baitullah.. Tanah Suci Makkah.. Ya Makkatul Mukarramah..

InsyaAllah.. kalu diizinkan Allah.. aku ingin menyahut panggilan tersebut..

Sunday, December 07, 2008

Crawling


Tunggu masa nk balik kg..

Nothing much to do.. surfing interior blog..
sambil2 melingkar dalam selimut depan tV.. sambil tengok tV.. sambil makan biskut cicah air teh.. pastu masak meggi..

Sambil2 melingkar.. sambil2 ambil gamba..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...