Tanyalah hati dulu sebelum menulis. Ingatlah, apa yang kita tulis itu bakal menjadi saksi di akhirat kelak, kerana di sana kita akan dinilai di hadapan Allah mengenai apa yang kita tulis itu.

Iklan

Iklan

Wednesday, September 24, 2008

Senaman perawat duka

Ia hanya mengambil masa dalam 7 minit…Senaman ringan ini dapat menenangkan jiwa kepada si pemerajuk…mari kita ramai2 lakukannya bersama..


ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up.. tarikkkk…hembusss….


tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..


wa..wa..wa.. aaa(buat sampai bercahaya)


gerak kekanan kemudian ke kiri..


gerak ke kiri kemudian ke kanan


ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..


tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk.. (mmg berkesan)



dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje.. yeay~


kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masaalah…


buat secara aggresive pula… jangan peduli apa orang lain kata.. (gaya freestyle)


hilangkan semua stress..


pusingkan kepala…


tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…


akhir sekali.. buat joget kucing…


Dengan ini saya pasti,anda pasti akan tersenyum…Walaupun cikit,tp sure ade senyum jugak kan…Just make ur day happy…Think positifly n smile always… )Sekian.

Nota : ini adalah forwarded email.

Chicken Hartz


Celebrate birthday dak Peps sama dan Nagakeciks.


Special skit sebab bulan puasa.. dak Najmi sponsor skit.. @ kena pau dek budak2 kabin.. hehehe.. TQ najmi.

Si Peps kelihatan tidak bersabar nak tengok kek dia.. sampai sanggup intai kami pergi membeli kek.. huh!


Tuesday, September 23, 2008

Seoul Garden

Berbuka di Seoul Garden, sascha jadi organizer.

Actually ini adalah gathering orang lain, tetapi terganti dengan gathering kami2 lak. Maka terjadi lah gathering the cabin. Kehadiran dirahsiakan atas sebab2 keselamatan jalan raya.

Sekian.




note : sekadar gambar hiasan

Saturday, September 20, 2008

Cermin vs Balang kuih


Pesanan dari orang kg (taufiq dan mak) kepada aku.
Sekiranya aku menjejaki kaki ke IKEA, adalah digalakkan kepada aku untuk membeli cermin 4 keping bersama sebiji balang kueh.
Cermin permintaan taufiq dapat dibeli. Balang kueh takder la mak.. huhuhu.. cutting tu dah abis dijual.. nanti lepas raya kita cari lagi ye..

Keje hari sabtu. Nak kena siapkan SRS. Berapa kerat je datang.. 'E' yang bukan emy dah decide awal2 nak berbuka di IKEA makan swedish meatball..?? nak rasa sebenarnya.. tapi cafe dah jadi buffet berbuka puasa.. kami2 pegi lambat.. dan tempat dah fullbook.. so cari tempat lain.. iaitu Vhicuda, Damansara.

Akhir kata, TQ kepada tukang driver dan merangkap tukang belanja.
Sekian.

Thursday, September 18, 2008

Shushi king, Sooka, KL Sentral

Mini aqua member reunion..
Macam selalu.. kami akan berbuka bersama2..
Antara yang datang.. ita, emy, fidah, lin, ainun with husband (en. Jali)

Kali ini, ita jadi organizer, cadangannya nak makan di Kelantan Delight.. dan dah book..
Tapi, nasib tak menyebelahi kami.. nama ita takder dalam senarai..

Maka sekoyong2 kami ber6 keluar dari Kelantan Delight.. mencari tempat lain. So, mata2 kami terus terpandang akan Shushi King. Maka masing2 bersetuju utk tukar lokasi berbuka puasa. Kebetulan, shushi king lebey privacy kerana tak ramai orang. Oleh yang demikian, dapatlah la kami berborak dengan aman.. walaupun mungkin orang lain yang ada dalam shushi king tu.. merasa tidak aman.. hehehe..




Sekian.
nota : sekadar gamba hiasan

Friday, September 12, 2008

Palace of the golden horses

Berbuka bersama perhilitan.. anjuran ePerhilitan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...